Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Collines de Provence - A márka kötelezettségvállalásai

Rendez-Vous Nature
2021. 03. 13. 17:35:34
Collines de Provence - A márka kötelezettségvállalásai

Collines de Provence kozmetikumainak szülőhazája az Alpok és a Földközi-tenger közötti vidéken terül el, Franciaország déli területének napsütéses tartományában.

A kozmetikumok összetevőinek minimum 95%-a természetes eredetű alapanyagból áll Levendula kollekciónk alapanyagai 99%-ban biogazdálkodásból származnak.

A krémekben, testvajakban található illatanyagok természetes eredetűek, finom és teljesen diszkrét illatok adják meg az alapjait a bio kozmetikumoknak. Legfontosabb összetevőik a bio- olívaolaj, - shea vaj, és a levendula kivonat.

A TERMÉSZET IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGÜNK


Kozmtikumainkban természetes alapanyagokban gazdag összetevőket találsz.
Gyertyáinkhoz előnyben részesítjük a növényi viaszt, 100% pamut kanócot használunk.

 

Harcolunk az állatkísérletek ellen!

 

            

 


 

100% francia minőségű, kézműves termékek, melyek Haute-Provence területén készülnek.
Laboratóriumi minőségű összetevők.
Különleges, természetes illatok, melyeket grasse-i parfümőrök által hoztunk létre.

 


 

A lehető legtermészetesebb kozmetikai termékeket készítjük, melyek tisztelik a természetet és jót tesznek bőrödnek. De mit értünk természetes kozmetikumok alatt?

 

Valódi, természetes, adalékanyagoktól mentes. Nézd meg összetevőinket, nem fogsz csalódni.


Parabének nélkül készítjük kozmetikumainkat, PEG, fenoxietanol, szilikonok, szulfátok nélkül... valamint egyéb vitatott kémiai adalékok nélkül!


Ezek a nevek ismeretlenek számodra? Szeretnéd tudni, miért döntöttünk úgy, hogy kizárjuk őket? A kérdésekre adott válaszokért olvass tovább.

A parabének a kozmetikumokban használt tartósítószerek. Vitatott összetevő, allergén és endokrin rendszert károsító szerepét tekintve úgy döntöttünk, hogy kizárjuk termékeinkből.

A fenoxietanol a kozmetikumokban használt tartósítószer. Ellentmondásos, mivel néhány tanulmány mérgezőnek tartja, ezért nem használjuk a termékeinkben.

A PEG (PolyEthyleneGlycol) bizonyos kozmetikai termékekben használt tisztítószerek. Ellentmondásos, egyes vizsgálatok toxikusnak minősítik őket, és ezért nem találod meg kozmetikumaink összetevőiben.

A szilikonokat általában a kozmetikumokban használják, mert javítják a textúrákat, fényt adnak. Ellentmondásos, mivel nem biológiailag lebomlóak és a bőrön maradnak, ezért úgy döntöttünk, hogy nem használjuk őket.

A szulfátok egyes tisztítószerekben vannak jelen, és felületaktív anyagként hatnak. Vízzel keverve habzik és emulgeálja a zsíros anyagokat. Veszélyesek irritáló erejükkel kapcsolatban, viszketést, bőrpírt okozhatnak és kiszáríthatják a bőrt, ezért úgy döntöttünk, hogy szulfát nélküli készítményeket készítünk.

 PARABEN 
 PEG 
 PHENOXYETHANOL 
 SILICONES 
 SULFATES 

 

 

MINIMUM 95% TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK


A természet előnyeire támaszkodva állítjuk elő termékeinket.

 

COSMOS NATURAL TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZÜNK


Az összetevők minimum 95%-a természetes anyagokból készül. Akkreditált szervek által ellenőrzött kozmetikumok. Maximum 5% szintetikus anyagot tartalmazhatnak termékeink a pozitív listáról!


 

PROVENCE-I MINŐSÉGŰ ÖSSZETEVŐK


Kozmetikai termékeink tisztelgés a természet kincsei előtt.

 

Több, mint 30 éve Mane-ben, Haute-Provence-ban két ősi tudást egyesítettünk: a parfümőri és a botanikai tudást. Kozmetikumaink célja a növények előnyeit figyelembe vevő legjobb tudás kifejezése... ugye milyen izgalmas?

A provence-i gránátalma antioxidáns ereje miatt... az édes mandula vaj tápláló erényeiért... és a provence-i aromatikus növények összes illatából ez elegendő ahhoz, hogy tovább gazdagítsuk formuláinkat, amelyek nem hiányozhatnak a hatékonyságból!


 

HARC AZ ÁLLATKÍSÉRLETEK ELLEN


Hogyan tisztelhetnénk a növényvilágot anélkül, hogy tiszteletben tartanánk az állatvilágot?

 

Természetesen soha nem teszteltük termékeinket állatokon. Elkötelezettségünk ennél is tovább megy.
Támogatjuk a One Voice Egyesületet, amely úttörő szerepet játszik az állatok világszerte elszenvedett szenvedései elleni küzdelemben, az állati és bolygóetika érdekében.


 

KIÁLLUNK A MÉHEK VÉDELMÉÉRT


Méhek nélkül, nincs növényi szaporodás, és természetesen nincs virág sem, nincsenek illatok és színek!

 

A méhek elengedhetetlen láncszemek a biodiverzitásban.

 

Törékenységük különösen kiszolgáltatottá teszi őket bizonyos szennyező emberi tevékenységekkel szemben.
Tehát a méhek védelme érdekében környezeti hozzájárulásba kezdtünk a mi léptékünkben, helyi szinten.

A közeli Amaury Geoffroy méhész segítségének köszönhetően kis barátainkat teljesen organikus botanikus kertünk szívébe telepítettük! Levendula, gránátalma, ciprus... a mi kis méheink választhatnak, melyekből készítenek egészséges mézet.

Nyáron felfedezhetik milyen kincseket készítünk a beporzott növények összetevőiből, boldogan szárnyalhatnak. Télen pedig türelemesen várják, hogy újra virágba boruljanak a provencei mezők.

 

LEVENDULA TERMÉKEINK


Műhelyünkben kézzel öntjük gyertyáinkat, melyek 100% növényi viasszal, 100% pamút kanóccal, valamint 100% tisztaságú levendula és menta illóolajokkal készülnek.

 

Az illóolajok tisztaságának köszönhetően kellemesen tisztítja és nyugtatja az otthonodat.


             

Az oldal tetejére