Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
<strong>Ingyenes szállítás 2021. január 25. és február 3. között!</strong> Ingyenes szállítás 2021. január 25. és február 3. között!
BANKKÁRTYÁS FIZETÉSI MÓDUNK IDEIGLENESEN SZÜNETEL! KÖSZÖNJÜK MEGÉRTÉSEDET!

Mandulina


Terbe Krisztina, a Mandulina természetes kozmetikumok megalkotója
 

 

Mi a köze Mandulinának a mandulához?

Fiatalabb éveimben a nyarakat Olaszországban töltöttem és a mediterrán életérzés, az emberek természethez való viszonya, a mandulaolaj sokoldalú felhasználhatósága, valamint a citrusok illata és sokszínűsége egy életre meghatározó élményt adott. 2011-ben, mikor az első kisfiam megszületett, nálunk is megtörtént a tudatosabb életmódra való váltás. Elvégeztem egy szappan- és krémkészítő tanfolyamot és saját mandulaolajos baba-mama kozmetikumokra cseréltem a bolti kozmetikumainkat. Aztán a baráti körömét is. Aztán azok barátaiét is.
 

A krémek és olajok alapja az édes mandulaolaj lett – innen származik a márkanév: Mandulina.


Később fitoterapeuta képzésen vettem részt, és itt történt egy nagy találkozás az aromaterápiával. Ugyanazt éreztem, mint olaszországi nyaraim során: a virágok illata, hatása és gyöngéd ereje  teljesen elvarázsol. Ennek köszönhetően használok organikus virágvizeket és válogatott, 100% tisztaságú illóolajokat. Ezekhez az anyagokhoz bárki hozzájuthat, ám a titok az arányokban és a kölcsönhatásokban rejlik, amihez szakértelem szükséges. Anélkül nem fogják kifejteni áldásos hatásukat. Ezek a virágillatú, színű kozmetikumok nem csak a bőrt, hanem a lelket is simogatják, ápolják.

Hogyan készülnek a Mandulinák?

Szigorú standard szerint, ÁNTSZ által jóváhagyott műhelyben, kellő szakértelemmel és rendkívül nagy odafigyeléssel. De a legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel. Csak természetes- és magas minőségű, lehetőleg fair trade gazdálkodásból származó alapanyagokat használok.

Nem alkalmazok kémiai szereket, "élettelen" anyagokat.
Például a színek is, ahol csak ez megoldható, tiszta növényi színek.


Mivel "élő", természetes anyagokról van szó, a színek és az illatok kismértékben dobozról dobozra változhatnak. És a fény is hatással van rájuk. De ez így szép, a természetben is éppen így viselkedik minden élő dolog: hat rá a napfény, a klíma, az eső... A változatosság mellett a hatás és a minőség az, ami állandó.


A Mandulina egy természetes, kézműves kozmetikum. Lehet-e olyan hatékony, mint a nagy márkák készítményei?

Sőt. Abban hiszek, hogy így lehet igazán hatékony. Minél nagyüzemibb az előállítás, annál nagyobb a kísértés, hogy mindenből éppen csak hogy kerüljön bele valami, ami az összetevő listán majd jól mutat. A Mandulinák kialakításánál kezdettől célként tűztem ki, hogy nem engedek a kompromisszumoknak és mindenből a legjobbat és a szükséges, magas hatóanyagtartalommal teszek bele.

Ma már sokféle természetes és kézműves kozmetikum van a piacon. Miben más Mandulina?

100% vegán, natúr kozmetikumaimmal, káros anyagoktól mentesen, a természet kincseivel igyekszem óvni, ápolni azok bőrét, akik hozzám hasonlóan hisznek a természetes szépségben. És a természet megóvásában! Számomra ez nem trend, vagy "zöld" divat. Az alapanyagokon túl az is fontos volt, hogy a  termékek csomagolása környezetkímélő legyen. A kozmetikumok üveg tégelybe kerülnek, melyek újrahasznosíthatóak és a visszaváltásukra is kínálok lehetőséget. Jelenleg dolgozok egy utántöltő rendszer kifejlesztésén. Úgy gondolom, hogy akik a Mandulinákat szeretik, azok a természetet is szeretik és hajlandóak tenni is ezért.

Rendezés:
Az oldal tetejére